Vrouw Holle

Vrouw Holle zorgt dat het altijd wel ergens sneeuwt op aarde. Sneeuw is heel belangrijk, want als die smelt veranderen de ijskristallen in water en dat komt terecht in de rivieren en die stromen door het land en dan hebben mensen, dieren en planten water.

Af en toe krijgt Vrouw Holle bezoek. Ze kijkt dan of degene die binnen komt behulpzaam is; of die haar wil helpen met het huisje vegen, de tuin verzorgen en de dieren aaien. Voor het bezoek naar bed gaat vertelt ze een sprookje, bijvoorbeeld het verhaal van Klein Duimpje en zijn overwinning op de Reus. Als het bezoek wakker wordt, vraagt ze of dat haar kussens op wil schudden. Goed schudden! zegt ze dan.

Soms treft ze iemand die haar heel goed helpt en die krijgt dan een beloning. En soms treft ze iemand die lui is en die krijgt dan… ook een beloning.

Een eeuwenoud verhaal voor jong en oud komt tot leven in een mee-speel-vertelvoorstelling over Vrouw Holle en haar ontmoeting met Vlijtig Liesje en Luie Motte. Gelukkig loopt het dit keer ook goed af voor Luie Motte…